lördag 24 april 2010

Sommarens skrivrum

Har flyttat ut hammocken i solen, dvs där solstrålarna befinner sig större delen av dagen. Nu ska jag bara fixa ett bord och så är sommarens arbetsrum klart. Där ska jag läsa de tusentals sidor fantasy, skräck och annat trivsamt - minst 12 olika författare i de tjocka böckernas genrer - för att sedan skriva om dem. Kanske planterar jag rosbuskar runtom, som motvikt. Kanske en schersmin, den som doftar så hejdlöst gott när skymningen faller. Jag kan sätta en oljelampa på bordet, svepa in mig en rutig filt, dra en mössa över skallen, sätta vantar på händerna och fortsätta läsa ända fram mot midnatt...

Jag kommer att likna en tavla som jag älskade när jag var liten och som fanns i en bok om konstnären: Robert Högfeldt. Tavlan heter Eremiten och föreställer en man som ligger i sin säng med sängomhängen, mitt ue i öknen, i mörka natten. Han läser, antingen något roligt för han ser förtjust ut. Runtomkring hans säng ser man vilddjurens ögon glittra. Mina rovdjur kommer väl att vara mina hundar, Athena och Mocci. Lika bra det, kanske.

3 kommentarer:

Maria Turtschaninoff sa...

Det låter underbart härligt... Och den tavlan skulle jag också vilja ha!

gull åkerblom sa...

Ja den är alldles speciell. Men jaghar bara sett den i boken om konstnären. Välkommen tillbaka till din egen blogg - från Visby av alla städer!

Maria Turtschaninoff sa...

Tack! Ja, det är lite så jag spricker av salighet över att få vara här...