söndag 21 mars 2010

PAUS

I morgon åker jag till Tibro i Västergötland, och en skola där, för roliga möten med deras tvåor och treor. Kanske är detta det allra sista skolbesöket, någonsin. Jag har sagt det förut, i tider av orkeslöshet. Men nu verkar det vara på riktigt, som om den tiden verkligen har tagit slut. Det känns vemodigt, men jag gör det också med lättnad; aldrig mer ska jag stå där och berätta om mig själv - vilket ju är det svåraste som finns, för vem är jag, just nu? Vem var då, jag när jag var riktigt liten - hur skulle jag kunna minnas det? Så det blir lite sanning, lite gissningar, lite ljug. Som om jag spelar upp en pjäs som jag är författaren till...
Direkt därefter åker jag till min skrivarvän - och kollega Britt Engdal på Hönö. Jag har blivit utlovad hennes goda, goda hembakade bröd och till det en fest på havskräftor. Skaldjur ska avnjutas i Bokuslän!
I resväskan ligger Neil Gaimans M is for Magic, och en bok om vampyrer, Odöd, blek och hungrig av Nils Ahnlund.
Detta sammanslaget betyder att jag gör en liten paus nu, återkommer lagom till Våffeldagen.
Veckan därpå är det påsk och den stora konstrundan äger rum här på Österlen. Tills dess ska väl den allra envisaste snödriva ha försvunnit?

1 kommentar:

Monika Häägg sa...

Förstår att det känns vemodigt. Det är som när jag slutade med teatern. Var så trött, så trött men kan ändå fortfarande efter flera år känna längtan dit!