måndag 31 maj 2010

En dag i sorgens och vredens tecken

Det är obegripligt att en stat som kallar sig demokrati kan förnedra sig att sjunka så lågt som Israel nu gjort i och med attacken på båtkonvojen i Ship to Gaza. Att döda och skada människor som kommer med mat och mediciner till ett folk i nöd, människor som inte har någonting alls - det väcker förstämning och vrede. Kan man våga hoppas på att den avsky som nu hela världen gemensamt och tydligt visar äntligen sätta sådan press på israelerna att man tvingas bryta blockaden?

2 kommentarer:

Karin på FOX sa...

Hela dagen har jag gått med en overklighetskänsla. Så cyniskt och kallblodigt man skyller ifrån sig på aktivisterna. Om inte världen vaknar nu är den helt ur led. Demonstrationerna världen över borde visa att DET ÄR NOG NU!

gull åkerblom sa...

Ja! Så ynkligt! En utrikesminister som står och ljuger på det sättet. Jag hörde det inte själv men min man sa att man på radion sagt att Egypten nu skulle öppna sina gränser igen. Alltid något. Det går inte att förstå hur detta kan få fortgå och fortgå. Vågar man tro på att USA som ju nu - nästan - vek sig i säkerhetsrådet kanske börjar visa en värdigare hållning?